Thursday, April 1, 2010

Sometimes at night, when I look to the sky,
I start thinking of you and then ask myself, why?
Why do I love you? I think and smile,
because I know the list could run on for miles.
The whisper of your voice, the warmth of your touch,
so many little things that make me love you so much.
The way you support me, and help with my emotions,
the way that you care and show such devotion.
The way that your kiss, fills me with desire,
and how you hold me with the warmth of a blazing fire.
The way your eyes shine when you look at me,
lost with you forever is where I want to be.
The way that I feel when you're by my side,
a sense of completion and overflowing pride.
The dreams that I dream, that all involve you,
the possibilities I see and the things we can do.
How you finish the puzzle that lies inside my heart,
how that deep in my soul, you are the most important part.
I could go on for days, telling of what I feel,
but all you really must know is my love for you is real

Evolusi: KL Drift 2


Assalamualaikum
hai sume bertemu lagi
kali ini aku nk bg komen skit pasal film terbaru
arahan anak yusof haslam, syamsul..
lpas si syamsul garap filem KL Drift yg first dulu,
aku rs agak hampeh sekali cite tuh
and frust gile sbb expectation aku tinggi
aku sekali lagi memberanikan diri utk spend duit
tgk sekuel Evolusi: KL Drift 2 kali ni
sebab utame nak g tgk adalah kerane kehadiran
shaheizy sam dan scha al yahya
yang aku rase dpt ubah senario cite ni jd lebih menarik
hmm quite impressive..
after watching it at Jitra Mall dgn kwn2 aku
aku impress tgk modifikasi jln cite yg lebih matang
dan tak meleret2 dek kesah2 cintan
watak jahat sam dan aaron adalah yg terbaik penah aku tgk
walaupon skali lagi syamsul menjadi hero yg kureng menjadi..
dan aku x puas tgk farid kamil berlakon jadi cacat..
aksi drift yg byk ditambah dgn shot camera yang semakin maju
memang agak puas hati dan x membazir utk tgk cite melayu mcm ni
4 bintang utk Evolusi: KL Drift 2..


Wednesday, March 17, 2010

TANPA...
Aku sedar tanpa dirimu
Kurasakan dunia ini terhenti
Lambat, kaku dan tidak bernyawa
Bagaikan otakku terhenti berfikir
Apa yang perlu aku lakukan
Tanpa kau disisi
Rinduku bagai membungkam ragaku
Membuat aku terhenti untuk menghela sekalipun
Jiwaku sesak.....dan kosong
Mendengar suaramu bagaikan terhenti nafasku
Untuk ku dengar dan masuk terus ke jiwaku
Agar tidak diganggu
Agar aku tidak terlepas dari mendengar setiap butir bicaramu
Andai tuhan mendengar rintihanku
Bertemumu ingin sekali aku hentikan seluruh maya ini
Agar hanya kau dan aku menikmatinya bersama
Agar masa ini begitu panjang untuk kita berdua sahaja
Aku menunggu penuh debaran
Hingga terhenti segala nafas dan nadiku
Kerana cintamu terlalu kuat
Hanya kita berdua yang mengerti
Hingga sampai akhir nanti...

Tuesday, March 2, 2010

The Biggest Loser Asia..Fantastic Four..Go Aaron Mokhtar


Assalamualaikum
hai guys and gurls..
kali ni aku nk share kat korang
about the so called 'Fantastic Four' of TBLA this season
King David, Carlo, Aaron the Warrior and the luckiest Martha Lai..
memang very impressed with their performance
and aku mmg dah jangke the 3 guys will make it to the grand finale
tapi cume martha tu special case..hehehe sape tgk tau la
now the only hope for Malaysian was in Aaron's hand..
hope that he can fight all the temptation during at home
because now all 4 ade kat umah masing2 utk tempoh 3 bulan..
although looking at the competition among them right now,
David and Carlo seems to be the favourite to win this TBLA
but all Malaysian still have faith on Aaron Mokhtar..
I have strong feeling that if he can do well and focus on the 3 month period
he can break the domination of both 2 big player...
make Malaysian proud of you man..go for it!!!!
can't wait to see the Grand Finale this tuesday..

Monday, March 1, 2010

Never Say Never..
The Fray

There's some things we don't talk about
Rather do without
And just hold the smile
Falling in and out of love
Ashamed and proud of
Together all the while

You can never say never
Why we dont know when
Time and time again
Younger now than we were before

Don't let me go
Don't let me go
Don't let me go

Picture you're the queen of everything
As far as the eye can see
Under your command
I will be your guardian
When all is crumbling
Steady your hand

You can never say never
Why we dont know when
Time, time and time again
Younger now then we were before

Don't let me go
Don't let me go
Don't let me go

We're pulling apart and coming together again and again
We're growing apart but we pull it together, pull it together, together again

Don't let me go
Don't let me go
Don't let me go

Niyang Rapik...

Assalamualaikum
hai sume..kali ni aku nk share
pasal satu filem yang baru aku tgk
filem terbaru metrowealth..NIYANG RAPIK!!!!
nampak mcm seram kan kalo tgk poster kat ats ni..
barisan pelakon filem ni pon mantap2 gak
awal, kamal adli, zed zaidi, shaheizy sam, liyana jasmay dll...
secare ringkasnye cite ni x de lah seseram cite2 hantu yang lain
tapi f ilemni bagi aku menarik dari segi jalan citenye
sebab sebelum ni kite hanye tgk typical malay ghost film
yg bile ckp cite hantu nk tunjok hantu je memanjang tapi
niyang rapik mempunyai jalan cite yg menarik
buat kite tertanye-tanye..
rating aku bagi 3.5
sape tak g tgk lagi g la tgk..
skang dh bleh start support blk cite2 melayu
sbb skarang aku tgk makin lame makin bgs ( x sume la)
dlm list filem melayu yg aku nk tgk akan dtg..
kl drift 2, magika, hikayat merong mahawangsa dll..
k chow dulu..tggu post aku yg laen k..
buhbye....

Nadiku..

Suara kisah kita
Yang sehalus sahutan di mata
Segala norma yang melena ku
Pada aroma syurga kita
Nan syahdu cinta menunggu
Sayunya kerna air matamu

Nadiku bagaikan berlagu
Nantimu hentikan apa berlaku padamu
Yang ku temu
Hadirmu sambutlah damba dakapanku

Suria kasih kita
Yang berbisik gerimis serinya
Seindah frasa yang damaikanku
Walau sezarah air mata

Biar ku kucup wajahmu
Leburkan saja ia padaku


video

Friday, February 19, 2010

KASIH..


Suara Angin bertiup sayu

Membawakan lagu cinta padaku,

Dalam kerinduan

membisikkan kata,

Yang tak pernah

membuatku kecewa....

Alam maya menjadi saksi,

Mengungkap terbit rasa kasih

pada diriku,

Dalam keheningan

senja yang berlabuh,

Hingga kerlipan bintang

menerangi malam ini...

Andai,

dirimu ku puja

dengan zikir cinta,

Sepi,

Hati ini takkan terjadi lagi,

Rindu,

Mengisi kekosongan di kalbu,

Menyemarakkan rasa bahagia

di antara kita berdua,

Selamanya...

Ku pohon kasih,

selamilah jiwaku

Ku pohon rindu,

fahami hatiku

Agar cinta kita terus bersemadi

Biar sampai alam ini terhenti

HINGGA SAMPAI AKHIRNYA NANTI...

DEALOVA...

Aku ingin menjadi mimpi indah
Dalam tidurmu
Aku ingin menjadi sesuatu
Yang mungkin bisa kau rindu

Karena langkah merapuh
Tanpa dirimu
Oh... Karena hati tlah letih

Aku ingin menjadi sesuatu
Yang slalu bisa kau sentuh
Aku ingin kau tahu bahwa aku
Selalu memujamu

Tanpamu sepinya waktu
Merantai hati
Oh... Bayangmu seakan-akan

Kau seperti nyanyian dalam hatiku yang
Memanggil rinduku padamu
Seperti udara yang kuhela kau selalu ada

Hanya dirimu
Yang bisa membuatku tenang
Tanpa dirimu
Aku merasa hilang... dan sepi
Dan sepi...

Kau seperti nyanyian dalam hatiku yang
Memanggil rinduku padamu
Seperti udara yang kuhela kau selalu ada

Selalu ada...
Kau selalu ada...
Selalu ada...
Kau selalu ada...

Thursday, February 18, 2010

Hati berbisik....

Tiada sangsi dalam diri, hanya kau dalam hati

Setiap hembus nafasku, setiap degup jantungku,

Setiap detik waktuku berlalu hanya untukmu

Tiap patah kata terucap, itulah keikhlasan yang terungkap

Daripada hati yang daif ini

Tiada yang lagi berharga selain kau menerimanya

Sepenuh hati jiwa nan suci

Bagaikan mimpi jadi realiti

Skrip kehidupan berkisahkan cinta penuh bahagia disulam rindu

Diselubungi pengakhiran misteri yang masih belum bernoktah

Tinta hati yang tulus ini

Janganlah pergi

Tinggalkan cinta jadi sepi

Terimalah cinta seadanya

Sayangilah cinta seadanya

Kasihilah cinta seadanya

Setia bersama cinta selamanya

Hingga sampai akhir nanti

Hanya kau yang mampu....